Du som läser detta är troligtvis på jakt efter en bra LIA-plats och studerar antingen till utvecklare, testare eller IT-projektledare/kravanalytiker/UX.

Vi är ett företag som arbetar med flera olika utvecklingsprojekt, alla komplexa och utmanande. De som deltar får möjlighet att vidareutveckla så väl sina hårda som mjuka kunskaper. Vi växer tillsammans då du utvecklar din kunskap om verktyg, tekniker och metodiker samt lär dig hur du effektivare löser problem.

Vi har en lång erfarenhet av att tillhandahålla LIA-platser till studenter som verkligen vill lära sig yrket och bli bra på det. Inte bara få en LIA utan få en riktigt BRA LIA, dvs att lära sig mycket nya saker och framförallt i en produktionsmiljö.

”Att göra sin LIA hos Treetop är en utmaning, det visste jag när jag sökte och det var det jag förväntade mig. Precis så var det. Vi jobbade i en liten grupp med mycket eget ansvar. Ingen förväntade sig att vi skulle veta allt men med ständiga utmaningar så drevs vi att öka vår gemensamma kunskapspool. Otroligt roligt, stundtals frustrerande men lärorikt och utvecklande.”

Jhonny Li

Vår LIA är svår, utmanade och kommer att vara jobbig, vilket innebär att du kommer att lära dig en mängd nya roliga saker!!
Sorry, det finns inget annat sätt att lägga fram det på…
Du kommer dock att få lära dig de absolut senaste teknikerna som du kommer att ha mycket nytta av fortsättningsvis ut i arbetslivet, så engagemanget du lägger ned är en investering i din framtid.

"Att få göra min LIA-period på Treetop gav mig god kunskap och erfarenhet för min framtida yrkesroll. Då jag fick arbeta i ett mindre projekt var det viktigt att vara självgående och ta eget ansvar. Jag fick vidareutveckla mina kunskaper, alltid med tillgång av handledning och hjälp när jag behövde. Min tid på Treetop var väldigt lärorik då jag fick använda mig av all den kunskap jag fått från undervisningen under min utbildning, samt att genom samarbetet med andra inom projektet fick jag erfarenhet av hur ett IT-projekt fungerar på riktigt. Jag skulle varmt rekommendera andra att göra sin LIA på Treetop!"

Marcus Edlund

Huvudanledningen till att vi inte bara skriver en smörig ”åh-kom-och-gör-din-LIA-hos-oss-det-blir-så-bra”-text är att vi bryr oss om att du faktiskt lär dig riktigt många riktigt bra saker som du har nytta av länge! Om man då spänner bågen ordentligt blir konsekvensen att det upplevs som svårt, utmanande och jobbigt. Det är inget hinder så länge man vill kämpa och har en ambition att bli en riktigt vass inom sitt område.

”Treetop är ett av de få företagen som skyltar med att LIA:an kommer bli svår och stundvis jobbig men lärorik. Det var denna utmaning som jag valde att anta när jag kom hit som praktikant. Utöver normalt lärande som man får via att arbeta med ett riktigt projekt så fick jag lära mig om nya tekniker och metodiker. Jag hade aldrig skrivit ett integrationstest tidigare, jag hade inte kollat på nya ASP.NET Core osv. listan är lång på nya saker som man sysslat med. Man lär sig så mycket som man vill under LIA:an och det är bara du själv som sätter gränserna.”

Marcus Lövelius

Teknikerna för mjukvaruutveckling vi arbetar med ändras över tiden då vi ligger i framkant och hellre arbetar med det som är på väg att komma än sånt som funnits på marknaden i en massa år.
Just nu arbetar vi med följande tekniker:
Frontend: HTML, CSS, JavaScript, jQuery, Bootstrap, React, Redux
Backend: C#, LINQ, Entity Framework, ASP.NET Core (+ MVC), ASP.NET 4.x (inkl MVC 5 och Web API), SQL

Vi är tunga inom test-området, specifikt MBT då vi skapar omfattande automatiska tester i C# med Selenium/WebDriver som verktyg. Allt vi gör testas automatiskt vid byggen och deployer. Här finns en mängd intressanta uppgifter att bekanta sig med.

Som utvecklingsmetodik har vi Scrum med Microsofts TFS som verktyg där vi lagrar all källkod, backlog, tester, byggen, loggar m.m.

Vill du få ut det där lilla extra av din LIA, håller med om att det är enormt roligt att utvecklas inom detta område och du vill bli verkligen BRA på ovanstående, välkommen att söka till oss.

Skicka ett mail med 1. CV, 2. ett personligt brev och 3. länk till din GitHub-profil så ser vi vad vi kan göra tillsammans.

En del av er som gjort sin LIA hos oss tycker detta:

"Min LIA på Treetop innebar ständigt lärande, från första till sista dagen. Från att djupdyka i skillnaderna mellan .NET Framework och .NET Core (respektive Entity Framework 6 och Entity Framework Core) till att lära sig Angular 5 med TypeScript, Webpack m.fl. Lärandet har inte heller begränsats till de rent tekniska färdigheterna. Som team har vi lärt oss utveckla med modellen "Gitflow" i praktiken, handskas med sprintar av olika längd och hjälpa varandra när vi kan. Kort sagt har varje uns kompetens jag samlat på mig varit en tillgång, det har alltid funnits något sätt att fortsätta växa, och resten av bolaget har ställt upp med hjälp när man inte nått hela vägen fram själv."

Johannes Smidelöv

"LIA:n hos Treetop går lustigt nog att likna vid att klättra upp för ett träd eller kanske att springa in i trädet, i ett försök att nå trädkronan. Vi hamnade i ett nytt projekt med två olika ramverk och ett inköpt tema som interagerade med varandra lite som små barn gör när dom är hungriga. Att säga att temat hade undermålig dokumentation är en underdrift. Svårighetsgraden på projektet kunde liknas vid att välja ”Suicide” när man spelar ett spel första gången.

Med det sagt så fick vi vara med i ett helt nytt projekt från början med allt vad det innebär. Det fanns princip Inga delar av projektet som vi inte tvingades lära oss för att lösa våra uppgifter. Med obegränsat eget ansvar, teamwork och handledning av oerhört kunniga kollegor så utvecklades vi i rasande fart.

Om du är ute efter en LIA-plats där du kan slappa och göra något sandlådeprojekt, sök dig någon annanstans. Hos Treetop får du istället möjlighet att lära dig saker du har nytta av varje dag senare i din utbildning eller vidare anställning."

Alexander Arvanitis

"Om jag fick gissa mitt ansiktsuttryck första dagen på min LIA hos Treetop skulle jag anta att det var samma ansiktsuttryck ett barn som efter en simlektion tagit av sig sina simkuddar och hoppat rakt ned i den djupa delen av poolen gör. Vi skulle få jobba med ett projekt som vid första anblick inte bara var långt över min kunskapsnivå utan även involverade språk jag aldrig använt mig av. Men när skräcken lagt sig och övergått till prestationsångest insåg jag vilken värdefull LIA-plats jag hade lyckats få. Inte en enda arbetsdag gick utan jag lärde mig något nytt och värdefullt för mitt framtida liv som utvecklare.

Trots att jag fick jobba självständigt med eget ansvar kunde alla problem jag mötte under LIAn så har Treetop några av det mest imponerande utvecklarna på plats som på ett väldigt pedagogiskt sätt kunde hjälpa mig efter egna preferenser. “Vill du ha en ledtråd eller vill du ha svaret?” eller “Du kanske inte borde kopiera frågan från Stack Overflow utan svaret.” är bra exempel på hur du på självständigt men med väldigt kompetent hjälp får lösa de problem du springer in i. Om du som utvecklare brinner för att alltid lära dig, jobba med det senaste inom branschen och letar efter unik insikt i världen av programmering är Treetop verkligen ett av det bästa ställen att göra sin LIA på."

Gustav Cleveman

"Min LIA/Praktik på Treetop AB tycker jag var en mycket kvalitativ erfarenhet. Jag fick en bra inblick i hur arbetslivet som utvecklare såg ut. Jag fick ta ansvar för de uppgifter som jag skulle jobba på. Uppgifterna som jag fick var både utmanande och intressanta. Jag kunde dessutom använda Håkan som referens när jag sökte jobb vilket bidrog till att jag fick ett jobb som jag ville ha."

Mikael Berglind

”Det var många utmaningar, både lätta och svåra, men med väldigt många möjligheter att lära sig nya saker och teknologier. Trevliga och kunniga arbetskamrater att ta hjälp av om man fastnat på ett problem. Jag fick även möjlighet att lära mig andra saker utöver Programmering t.ex versionshantering med TFS och Git, Systemdesign och Systemarkitektur, hur man använder och skapar Acceptanstester. Det var för mig en mycket givande men utmanande LIA och jag fick ut mer än jag förväntade mig.”

Andreas Albertsson

"Jag är väldigt tacksam över att ha fått gjort min LIA hos Treetop Innovation AB. Det var fem väldigt lärorika månader som tog mig direkt från skolbänken och ut i arbetslivet. Med hjälp av bra ledarskap inom företaget, härliga och roliga kollegor samt innovativa arbetsuppgifter och arbetssätt fick jag en bra insyn i hur arbetslivet som utvecklare faktiskt fungerar.

Efter min LIA hos Treetop Innovation kände jag mig förberedd att komma ut och börja arbeta "på riktigt"! Vilket verkligen var superhärligt! Stort tack till Håkan Andersson som gav mig denna chans, tack vare detta är jag idag MS Dynamics CRM utvecklare och konsult på Mysoft AB, och börjar snart min nya anställning på Cinteros!"

Marcus Stenswed

"Jag vill ge ett stort tack till Treetop för ni givit mig möjligheten och förtroendet att få ingå i ert projekt under min LIA. Det har varit otroligt kul och tufft, alla erfarenheter och kunskaperna som jag har fått hos er under min period kommer jag ha till stor hjälp när jag väl kommer ut i arbetslivet."

Willy Kind

"Det var en spännande resa. Mycket intressanta projekt, bra team. Arkitektur, backend, frontend, nya teknologier, scrum, teamarbete ...you name it. Underbart erfarenhet. Skulle vilja göra det på Treetop igen."

Andrius Viederis

”Jag gjorde min LIA hos Treetop över en fem veckorsperiod, där jag, tillsammans med annan elev arbetade på en modul till Syspeace. Projektet var tydligt specat och det fanns inga oklarheter i vad som förväntades av oss. Det var en väldigt utmanande och lärorik upplevelse. Vi jobbade nära vår handledare och han var alltid på plats om vi behövde hjälp eller assistans med något. Nivån var precis rätt för den som söker något utöver det vanliga och vi fick arbeta med många varierande och spännande teknologier. Om man är ute efter goda möjligheter till att utvecklas i sin framtida yrkesroll och samtidigt vill ha roliga och utmanande arbetsuppgifter kan jag starkt rekommendera Treetop.”

Gabriel A. Svensk

”Under min LIA fick jag möjligheten att jobba med lite allt möjlig, allt från att skapa en detektor som lyssnade efter ändringar i Windows eventlogg till att skriva en PHP plug-in till Wordpress. Allt arbete resulterade i skarpa tillägg till Syspeace programmet som utökade dess effektivitet.

Det kändes väldigt validerande och kul att jobba med något du visste inte bara var "busy-work" eller som endast skulle användas internt, utan som faktiskt skulle användas av verkliga kunder i krävande situationer. Det gjorde att man fick en mycket större förståelse för vikten av optimering och testning och hur svårt det ibland kan vara att lyckas skrapa bort det där lilla sista för att inte riskera att missa någon ny ändring i t.ex. eventloggen.”

John Hellman

”Jag gjorde min LIA på Treetop och det var en mycket lärorik tid. Jag blev satt i en för företagets storlek ganska komplex IT-miljö med stort eget ansvar. Jag fick förslag på områden där förbättringar/förändringar behövdes men fick själv utarbeta tillvägagångssätt, något som ständigt satte mig inför nya utmaningar. Att omsätta teoretiska kunskaper och erfarenhet från laborationer i en riktig driftmiljö var inte alltid så enkelt. Friheten i arbetssätt gav mig också möjlighet att inrikta mig mer mot de områden jag ville utvecklas inom. Även om arbetet var ganska ensamt så fanns det bra stöd från övriga i företaget. Och det var precis detta, att vara tvungen att ta beslut själv, som fick mig att växa mest. Jag kan absolut rekommendera Treetop som LIA-plats, inte för den som helst sitter och småpratar utan för den som gillar nya utmaningar och är där för att lära. Finkaffet och massagefåtöljen var dock en trevlig bonus!”

Anders Vallin